faq

ZAL IK GEEN CLAUSTROFOBIE KRIJGEN?

We hebben er alles aan gedaan om dit gevoel te vermijden. Al onze kamers zijn eigenlijk redelijk groot (20-50 m2), hebben heel hoge plafonds (3m hoog) en worden goed verlucht (overal is er airco). En als je toch de nood hebt om op een bepaald moment naar buiten te gaan, heeft iedere deur een grote groene knop die de deur opent zonder code. Je kan zo op ieder moment de kamer verlaten of naar het toilet gaan, zonder dat het spel daardoor stopt.

 

We vragen wel om ons op de hoogte te brengen van medische omstandigheden die van belang zijn bij het spelen van het spel (bvb personen met epilepsie spelen best de yellow, red, green en blue box niet) en we raden personen met hartaandoeningen en claustrofobie af om het spel te spelen. Als je het spel toch speelt, al heb je die aandoeningen, is het dus op eigen verantwoordelijkheid.

 

Het is absoluut geen probleem om deel te nemen als je zwanger bent.

MOETEN WE VROEGER DAN HET GEBOEKTE UUR AANWEZIG ZIJN?

Gelieve stipt op tijd te zijn en liefst een 10-15 minuutjes op voorhand. Je bent welkom vanaf 15 minuten voor het geboekte aanvangsuur, dan kan je je spullen opbergen, nog naar het toilet gaan, etc...

 

Op laatkomers wordt niet gewacht. Wie te laat komt, zal minder tijd in het spel krijgen. Zo komt de timing van de teams die na jullie het spel spelen niet in het gedrang. Laattijdig toekomen (meer dan 15 minuten later dan het geboekte aanvangsuur) betekent dat er niet meer deelgenomen kan worden aan het spel, zonder recht op terugbetaling.

WAT IS DE MOEILIJKSTE KAMER?

We hebben 6 boxen, elk met een ander spel.

 

Maar alle kamers hebben wel ongeveer dezelfde moeilijkheidsgraad. Als je één spel gespeeld hebt en het leuk vond, kan je dus terugkomen voor een ander spel en dat zal dan even uitdagend en nieuw zijn.

HOE LANG DOET MEN ER GEMIDDELD OVER OM TE ONTSNAPPEN?

De teams die ontsnappen hebben meestal maar een paar minuutjes over, de teams die niet ontsnappen zijn meestal met de laatste opdracht bezig en komen dus een paar minuutjes tekort.

Reken er dus op dat je ongeveer 1u aan het spel zal beleven.
De records liggen op 20 minuten over op de klok, dus 40 minuten in de kamer.

HOE LANG DUURT DE ACTIVITEIT?

Reken ongeveer anderhalf uur dat je bij ons bent.
Het spel zelf duurt een uur, maar eerst krijg je dus de nodige uitleg en achteraf kan je nog wat blijven plakken bij een drankje dat je ter plaatse kan aankopen. We nemen dan ook de tijd om je nog wat uitleg te geven over het spel en je laatste vragen te beantwoorden.

IS HET SPEL GESCHIKT VOOR KINDEREN?

Het spel is ontworpen als teambuildingactiviteit voor volwassenen. De focus ligt op communicatie en analytisch denken.

Voor kinderen is de activiteit vaak te moeilijk en de licht-geluids-en schrikeffecten te overweldigend.

Kinderen onder 16 jaar dienen steeds vergezeld te worden door één of meerdere volwassenen.

Kinderen onder 10 jaar zijn niet toegelaten om veiligheidsredenen.

Kennis van het Engels is ook nodig om het spel te kunnen spelen.

KAN HET SPEL OOK IN EEN ANDERE TAAL DAN HET NEDERLANDS GESPEELD WORDEN?

Eigenlijk heb je bijna geen taal nodig om het spel te spelen, omdat we niet werken met vragen of raadsels: alles is gebaseerd op logica.

 

De kamer en de voorwerpen in de kamer zijn een puzzel op zich. Waar er toch iets geschreven staat, is dat 100% van de tijd in het Engels en 90% is vertaald naar het Nederlands. Een basiskennis Engels is dus wel nodig.

 

IS DIT EEN GESCHIKTE ACTIVITEIT VOOR EEN VRIJGEZELLENDAG?

Natuurlijk, maar probeer je timing zo te regelen dat je nog nuchter bent en helder kan denken als je het spel komt spelen. Het spel heeft geen zin als je niet alert bent en wij zullen iedereen weigeren die dronken of high is, zonder enig recht op terugbetaling. Het gaat ook om je eigen veiligheid en die van anderen die tegelijk met of voor of na jullie het spel spelen

WAAROM MOET IK MIJN GSM OPBERGEN?

Geen hulplijnen of hulpmiddelen zijn toegelaten. We zullen je ook vragen alle telefoons, smartphones, rugzakken, pennen, papier, rekenmachines, cameras, sleutels, laptops, tablets, ... achter te laten voor je de kamer binnen gaat. Daar zijn speciale lockers voor voorzien.


Als we via onze videomonitoring zien dat je toch iets hebt binnengesmokkeld en probeert vals te spelen, stopt het spel.

TOT HOE LANG OP VOORHAND KAN IK MIJN DEELNAME ANNULEREN OF NAAR EEN ANDERE DATUM VERPLAATSEN?

Je kan tot ​14 dagen voor het event de reservatie annuleren, verzetten of het aantal boxen wijzigen.


Latere annulaties betekenen dat er toch 100% van de prijs wordt aangerekend.

ZIJN JULLIE ANDERS DAN ANDERE ESCAPE GAMES?

Wij streven ernaar ons te onderscheiden op vlak van professionaliteit, zowel in de planning, de begeleiding op de dag zelf als de locatie en de totaalbeleving tijdens de activiteit.

Onze spelconcepten worden continu up to date gehouden en uitgerust met de laatste technologieën, Het wordt niet louter een zoektocht naar codes die cijfersloten openen maar een echte intense samenwerking tussen de teamleden die leidt naar allerhande gebeurtenissen en special effects in de kamers. Door samen te werken, goed te communiceren en efficiënt opdrachten uit te voeren, worden één voor één de elementen van de ruimte nuttig gebruikt.

Doordat we ervoor zorgen dat iedereen nodig is tijdens de activiteit, wordt het echt een teamspel. Hierdoor gebeurt het niet dat 1 of 2 personen de activiteit uitvoeren en de anderen er naar staan te kijken. .

 

De ruimtes bevatten geen valse sporen of misleidingen. Ook wordt het spel nooit een kwis of een wiskundig vraagstuk. 

Onze spelruimtes zijn groot en uitgerust met airco. We bevinden ons niet in een stoffige kelder, maar in een groot modern gebouw met veel licht en ruimtegevoel. Voor of na het spel kan je rustig napraten in de rooftop lounge met zicht over de stad. 

Graag verzorgen we ook de catering van jullie teamdag en we bieden ook de mogelijkheid om de activiteiten te combineren met onze vergaderruimte Skybox (www.skyboxmeetings.be).

De spellen zijn niet gebaseerd op andere escape games, maar komen volledig uit ons creatieve, maar heel logische, brein. In tegenstelling tot onze collega's heeft het Out of the Box team zelf nooit andere escape games gespeeld en plant dat ook nooit te doen. Wij garanderen jullie op die manier unieke en originele spellen.

Al onze spellen en opdrachten, alsook de inkleding van de kamers, zijn vanzelfsprekend auteursrechterlijk beschermd en mogen dus ook niet gekopiëerd worden. Kom je toch ergens iets tegen dat lijkt op een Out of the box spel, gelieve het ons te melden, dan kunnen wij de nodige stappen ondernemen en zo jullie unieke spellen blijven garanderen.

MAG IK OVER HET SPEL VERTELLEN TEGEN MIJN VRIENDEN, OF HET ALS INSPIRATIE GEBRUIKEN VOOR ONZE SCOUTS-ACTIVITEIT, OF MEEVOLGEN MET DE CAMERA'S?

Het is absoluut niet toegelaten om gelijk welk detail van de raadsels vrij te geven. Iedereen die deelneemt, verbindt zich ertoe de geheimhoudingsplicht te respecteren.


Het is dus ook niet toegelaten om andere kamers binnen te gaan dan de kamer die je gespeeld heb of om mee te volgen op onze camera's.


Al onze spellen en opdrachten, alsook de inkleding van de kamers, zijn vanzelfsprekend auteursrechterlijk beschermd en mogen dus ook niet gekopiëerd worden. Kom je toch ergens iets tegen dat lijkt op een Out of the box spel, gelieve het ons te melden, dan kunnen wij de nodige legale stappen ondernemen en zo jullie unieke spellen blijven garanderen.

MAG IK EEN ARTIKEL SCHRIJVEN OVER HET SPEL?

Net als alle andere deelnemers aan het spel, is ook de pers gebonden aan de geheimhoudingsplicht. We laten slechts in uitzonderlijke gevallen de pers toe en in geen enkel geval is filmen of fotograferen in de boxen toegelaten. Artikels dienen voorafgaand aan de publicatie goedgekeurd te worden en we werken met schadevergoedingen in geval er toch geheimen worden prijsgegeven.

ZIJN JULLIE TOEGANKELIJK VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS?

Voor het spel zelf is dit geen probleem, sommige kamers bevatten wel trappen of podia. Informeer even bij ons welke kamer best gepast is voor je team. Ook is er een lift aanwezig in het gebouw.

KUNNEN WE EEN FACTUUR KRIJGEN VAN HET EVENT?

Dat is geen probleem. Duid dit gewoon aan bij de online reservatie en vul daar het BTW nr in. De factuur volgt dan per email.


Wens je de factuur per overschrijving te betalen, contacteer ons dan per email.

KAN IK MEEKIJKEN ALS EXTERNE OBSERVATOR/ COACH OF VAN KAMER TOT KAMER GAAN IN HET KADER VAN EEN TRAINING ROND TEAMSAMENWERKING?

Het is niet mogelijk om als externe de spellen mee te volgen van de teams die spelen.


Hierbij zou het spelgeheim vrijgegeven moeten worden; want uit context (zonder achtergrondkennis over de specifieke spelelementen en samenhang) gedrag interpreteren leidt zeer zeker tot verkeerde conclusies.


De MBTI sessies van HelloMonday! hebben de exclusiviteit om het spel te incorporeren in een persoonlijkheidstraining. De spellen werden ontwikkeld op basis van MBTI en de workshops gebruiken de elementen uit het spel.


Dit is niet iets dat vrij wordt prijsgegeven.

©2017 BY OUT OF THE BOX ESCAPE GAMES. 

OUT OF THE BOX ESCAPE GAMES IS EEN PROJECT VAN BIG MOOSE PROJECTS BV BE0506803224

OUT OF THE BOX IS EEN GEREGISTREERD MERK.

ALLE OPDRACHTEN EN HET CONCEPT ZIJN AUTEURSRECHTERLIJK BESCHERMD EN MOGEN NIET GEKOPIËERD OF GEÏMITEERD WORDEN.

 

ALGEMENE VOORWAARDEN