WELK ESCAPE TYPE BEN JIJ?

 

Het spreekt tot de verbeelding, die Big Brother job achter onze camera’s.

 

We houden we jullie nauwgezet in de gaten. Helpen jullie soms wat verder wanneer jullie vast zitten in de vorm van een subtiele tip.​

 

Tijdens al die uren van teams observeren zien we ook erg vaak dezelfde types passeren.

 

Herken jij jezelf? Of je vrienden/collega’s?

De Structuurfreak

“Wat hebben we al gebruikt?”, “Wat nog niet?”, “Komaan mannen, focus!”.

De structuurfreak heeft het goed begrepen dat alles in de kamer moet gebruikt worden. Hij/zij legt “zones” aan in de escape room en maakt hoopjes van “de gebruikte spullen” & “dingen waar we nog niets mee gedaan hebben” en wandelt vaak systematische toertjes door de kamer en wijst alles aan dat al wel of nog niet gebruikt werd.

 

De Kip zonder kop

Neemt elk voorwerp vier keer vast, draait alles om, verplaatst ieder object meerdere keren door de kamer, maar kijkt eigenlijk nooit echt grondig. Als er een structuurfreak aan het werk was in de kamer, zorgt de kip zonder kop meestal dat er voorwerpen terug bovengehaald worden vanuit zorgvuldig gesorteerde hoopjes.

De Klokomroeper

“We zijn al 5 minuten bezig en we hebben nog niets gevonden!”,

“Al halverwege mannen!”

In plaats van zich op het spel te concentreren, houdt de klokomroeper de resterende tijd nauwgezet in de gaten.

De laatste 30 seconden van het spel staart de klokomroeper onophoudelijk naar de klok en haakt volledig af van het spel.​

 

De Motivator

“We zijn goed bezig!!”, “Komaan he mannen”, “Goed gevonden!”

De motivator houdt de teamspirit hoog en prijst elke kleine overwinning.

 

De Tipsmeker

Vanaf de eerste seconde dat er iets niet lukt, richt de tipsmeker zich tot de camera’s en smeekt met pruillipje om een tip. Ook zoekt de tipsmeker continu bevestiging van de camera’s.

De Vastbijter

De vastbijter is vastberaden elke opdracht in zijn eentje tot een goed einde te brengen, ook al liggen zijn talenten soms elders of is er nood aan samenwerken met een teamlid.

 

De Manager

Dit type zorgt voor het overzicht tijdens het spel, verdeelt de taken en slaat alles gade vanop een afstand. De manager zie je nooit op zijn knieën onder een tafel kijken of in een donkere hoek van de kamer kruipen.

 

De Mol

Heel vaak onbedoeld zorgt de mol voor totale verwarring in het spel, voor objecten die verdwijnen, codes die zogezegd niet werken en zelfs deuren die bij het juist oplossen van het spel openvliegen en weer toegetrokken worden.​​

Benieuwd om te ontdekken wat voor type er in jou of je collega's schuilt? 

 

Kom dan eens de sfeer opsnuiven achter onze deurtjes.

 

Wat dacht je van een uur in de jungle, terug naar de jaren '90 , gevangen in een droom, smokkelen in de haven, wakker worden met een kater of undercover gaan in een discotheek?

 

​Boek je volgende escape game hier.​

 

Tot binnenkort!