achter de schermen

Hoe wij technologie gebruiken voor een professionele totaalbeleving

Het is voor ons essentiëel dat de teambuildings bij Out of the Box professioneel verlopen.

Achter de schermen zorgen we er voor dat alles 100% veilig, aangenaam en correct verloopt en gebruiken we de nieuwste technologie voor een totaalbeleving tijdens het spel.

Net als jullie, vinden wij het niet meer dan normaal dat het spel voorzien is van airco, dat je in nood steeds zelf de ruimte onmiddellijk kan verlaten, dat deuren automatisch openen bij brandalarm of stroompanne, maar ook dat je tijdens het spel niet afhankelijk bent van een persoon die een volgende opdracht in gang dient te steken, of dat de deur automatisch opengaat bij het einde van het spel.

Maar nog veel belangrijker vinden we het, dat dit volledig achter de schermen gebeurt, en jullie zorgenloos  kunnen genieten van een totaalbeleving vol special effects en 4D- belevenissen.

Iedere dag streven we ernaar om de meest up to date technologie te gebruiken ten dienste van onze klanten.

Onze principes:

 1. Safety first!

Veiligheid voor onze klanten is onze hoogste prioriteit!  Op geen enkel ogenblik mogen de deelnemers enig gevaar lopen voor, tijdens of na het spel.  De volgende voorzieningen werden getroffen:

 • Nooduitgangen:  het pand heeft verschillende nooduitgangen (2 per verdiep) die duidelijk aangeduid worden zodra een alarm geactiveerd wordt.

 • Noodverlichting: zowel de gemeenschappelijke delen, als de briefingruimtes, alsook de spelruimtes zijn allemaal voorzien van een jaarlijks gekeurde noodverlichting die toelaten om eenvoudig de nooduitgangen te vinden.  Brandalarm of stroompanne activeren onmiddellijk deze noodverlichting.

 • Rookmelders: zowel de gemeenschappelijke delen, als briefingruimtes, alsook de spelruimtes werden elk voorzien van rookmelders (geïnstalleerd door een erkend installateur) die een centraal alarm kunnen activeren.

 • Automatische deuren: alle deuren van de spelzalen openen automatisch van zodra er een stroompanne is, of van zodra het brandalarm geactiveerd wordt.

 • Laagspanning: alle spelelementen en effecten worden aangedreven door een laagspanningsbron (5V of 12V) met beperkte ampèrages, daardoor is er geen gevaar voor elektrocutie.

 • Robuuste en veilige opstellingen: alle opstellingen werden uitvoerig getest op stabiliteit en robuustheid, zodat verwondingen bijna onmogelijk zijn.

 • Noodknop: op ieder moment kan een deelnemer zelf een spelruimte verlaten door op de groene knop te drukken: de deur opent zich automatisch en de deelnemer wandelt naar buiten, zonder dat hierdoor het spel stopt.

 • Comfort:  goed spelcomfort is belangrijk en dus wordt elk van de kamers apart gekoeld of verwarmd.

2. Betrouwbare spelonderdelen

Alle opdrachten en het gehele spel worden geautomatiseerd met de nieuwste technologieën, voor een vlot spelverloop.

 • De spellen worden volledig automatisch gestuurd aan de hand van sensoren.  Een Out of the Box escape room bestaat meestal uit een 5 tot 10 tal kleine computers die met elkaar in verbinding staan en op elk moment de status kennen van de reeks opdrachten in de ruimte.  Dit gebeurt door middel van een gesofisticeerd netwerk van sensoren: de computers weten dus ten allen tijde waar de deelnemers zicht bevinden, welke opdracht succesvol is afgerond en wat er vervolgens moet gebeuren.  Op die manier worden eventuele menselijke fouten volledig geelimineerd.

 • Elke kamer is voorzien met ongeveer 0,5km bedrading, allemaal netjes weggewerkt in de valse wanden, plafond of onder de vloer zodat je hier als deelnemer totaal niets van merkt.

 • Het kloksysteem waarbij de deuren automatisch openen en de deelnemers bij een ontsnapping met de fameuze rode knop de tijd stilzetten, werd op maat ontwikkeld en is uniek!  Dit verhoogt het “YES” gevoel bij een ontsnapping.

3. Een totaalbeleving met special effects

 • In elke kamer zitten talrijke special effects om de beleving zo spectaculair mogelijk te maken en te kunnen verrassen; voorbeelden zijn speciaal gekleurde LEDs die geheime boodschappen kunnen geven, vallende objecten, laserstralen, op maat ontwikkelde gebruikers interfaces, geluidseffecten,4D effecten…  Elk van deze elementen is uniek en op maat ontwikkeld voor en door Out of the Box.

 • Gemiddeld tellen elk van onze escape rooms 22 verschillende lampen, 8 boxen, 4 versterkers, 4 TV’s, 1 beamer, 8 computers, 16 voedingen, 8 ventilatoren, 6 elektromagneten, 35 relais, en nog veel meer … 

4. Professionele spelbegeleiding

 • Het spel wordt steeds begeleid door een spelbegeleider die aan de hand van opgestelde camera’s (beeld en geluid) het spelt volgt.  Hij of zij kan tips geven indien nodig, maar kan ook interventies maken indien zich een onveilige situatie zou voordoen in de kamer.